Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Indie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Indie.

Pohoří Garhvál

Pohoří Garhvál

Přes okresy Uttarkáší a Čamolí ve středoindickém státě Uttaráňčal se táhne pohoří Garhvál (Garhwal Hills), které je doslova poseto poutními městečky a starobylými chrámy, nad nimiž se tyčí majestátní zasněžené štíty Himálaje.

celý článek

 

Příběh indického čaje

Příběh indického čaje

Indie patří k největším světovým producentům čaje, který je jedním z nejoblíbenějších nápojů vůbec. Původní rostlinou severovýchodní Indie (i když to tak z názvu nevypadá) je čajovník čínský, latinsky Camellia sinensis. Původně byla tato rostlina pěstována indickými kmeny pro své povzbuzující a léčivé účinky, později začala být komerčně využívaná.

celý článek

 

Národní park Dudhwa

Národní park Dudhwa

V severoindickém státě Uttarpradéš se na území o rozloze 490 kilometrů čtverečních rozkládá Národní park Dudhwa (Dudhwa National Park). Leží nedaleko hranic s Nepálem a jeho krajina je z převážné části tvořena hustě zalesněnými pláněmi. V roce 1988 byla v Dudhwě vyhlášena tygří rezervace.

celý článek

 

Čandígarh – betonové království

Čandígarh – betonové království

Na severu Indie se rozkládá město Čandígarh (Chandigarh), které je správním střediskem kraje Harijána i Paňdžáb. Město bylo vybudováno v 50. letech 20. století a celý jeho urbanistický plán byl navržen světoznámým francouzským architektem Le Corbusierem. Čandígarh je považován za první moderní město nezávislé Indie.

celý článek

 

Goa

Goa

Goa je nejmenší spolkový stát Indie, který byl až do roku 1961 portugalskou kolonií. Právem je nazývána tato exotická perla na západních březích indického subkontinentu Riviérou Orientu.

celý článek

 

Indie - země plná kontrastů

Indie - země plná kontrastů

Indie je státem, který je pro Evropana těžko pochopitelný. Na jedné straně prochází obrovským hospodářským rozvojem, vyniká v odvětvích komunikačních technologií, kosmickém výzkumu a vývoji jaderných zbraní. Odvrácenou tváří této druhé nejlidnatější země na světě je však chudoba jejich obyvatel, náboženské konflikty, velká negramotnost a nezaměstnanost.

celý článek

 

Za historií Dillí

Za historií Dillí

Mezi nejzajímavější místa indického Dillí patří „Qutab Archeological Area“. Tento soubor budov je památkou na dobu vlády muslimských panovníků, kteří sem se svými vojsky pronikli z okolních států a zanechali na zdejší kultuře i architektuře dodnes patrný vliv.

celý článek

 

Chrám v Amritsaru

Chrám v Amritsaru

Indie je domovem nejstarších civilizací a místem zrození čtyř náboženství: hinduismu, budhismu, džinismu a sikhismu. Dnes je to však také jedna z nejlidnatějších zemí s pátou nejvyspělejší ekonomikou světa. Indie je země plná kontrastů.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená v Indii

Poznejte zemi rozdílných kultur a mystiky. Na poznávacích zájezdy s místními  českými průvodci procestujete to známé - Taj Mahal, Váranásí, Jaipur, Goa, ale i to neznámé.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko