Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Indie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Indie.

Lepakshi (Lépakší) – vyhledávané poutní místo

Lepakshi  (Lépakší) – vyhledávané poutní místo

Malá obec Lepakshi (Lépakší) ležící 15 km východně od města Hindupur v indickém státě Ándhrapradéš je významným a vyhledávaným poutním místem. Asi kilometr východně od centra se totiž nachází obrovská monolitická socha Nandina – Šivova býka. Kromě toho zde najdete ještě tři významné svatyně věnované Šivovi, Višnovi a Vírabhadrovi.

celý článek

 

Kalkata - Chowringhee (Čauringí)

Kalkata - Chowringhee (Čauringí)

Chowringhee (Čauringí) je hlavní tepnou Kalkaty, která je dnes známá spíše pod názvem Jawaharlal Nehru Road. V epoše rádže byla vyhlášenou módní promenádou lemovanou těmi nejlepšími hotely a obchody, ve kterých mohla nakupovat snad jen indická smetánka.

celý článek

 

Bombaj - Marine Drive

Bombaj - Marine Drive

Pobřežní promenáda Marine Drive v Bombaji je známá také pod názvem „Královnin náhrdelník“ podle šňůry třpytivých pouličních světel, která ji lemují. Oficiálně se však jmenuje Netaji Subhash Chandra Road a vytváří široký oblouk podél mořského pobřeží. Táhne se v délce několika kilometrů a spojuje severní a jižní konec Bombaje.

celý článek

 

Ladakh - treky v indickém Himaláji

Ladakh - treky v indickém Himaláji

Tam na úplném severu Indie, východně od Kašmíru, tam za hradbou Himálaje, se rozprostírá prastaré království Ladakh. Oblast tak „neindická“ jak jen si můžeme představit. Oblast buddhistických klášterů, modlitebních praporků vlajících a roznášejících modlitby za všechny živé do celého světa. Oblast je pro svoji jedinečnou kulturu, která zde však nebyla ničena tak, jako v sousedním Tibetu, přezdívána malý Tibet.

celý článek

 

Nainítál - v indických horách

Nainítál - v indických horách

V nově vzniklém středoindickém státě Uttaráňčal se v pohoří Kumáón rozkládá pěkná horská stanice Nainítál (Nainital). Byla pojmenována podle smaragdově zelených očí (naina) Šivovy manželky Parvátí. Na severním břehu velkého sladkovodního jezera (tál) se tyčí chrám zasvěcený této bohyni.

celý článek

 

Fatéhpur Síkrí

Fatéhpur Síkrí

Ve středu Indie se ve státě Uttarpradéš nachází známé a poměrně hojně navštěvované městečko Fatéhpur Síkrí (Fatehpur Sikri), kde žije okolo 30 tisíc obyvatel. Město bylo vybudováno podle přesného plánu. Má 6 km dlouhé hradby s devíti branami, paláce a mešity byly postaveny v jednotném mughalském stylu.

celý článek

 

Corbettův národní park

Corbettův národní park

Mezi údolím řeky Rámgangy a podhůřím Himálaje se na ploše 1318 kilometrů čtverečních rozprostírá Corbettův národní park (Corbett National Park). Park se pyšní řadou „nej“ – je nejstarší, nejrozsáhlejší, nejznámější a také nejkrásnější přírodní rezervací v Indii. Jelikož je zahraničními turisty poměrně hojně navštěvován, je také parkem komerčně nejvyužívanějším.

celý článek

 

Sirhind – až za hranice Indie

Sirhind – až za hranice Indie

Město Sirhind ležící v severoindickém státě Harijána a Paňdžáb, náleželo v období od 16. do 18. století k nejvýznamnějším sídlištím v této části země. Jde o bývalé sultánské rezidenční sídlo Pathan Sur, z jehož masivních pevností, které jej obklopovaly, se dodnes podařilo dochovat jen trosky.

celý článek

 

Amritsar je městem sikhů

Amritsar je městem sikhů

Necelých 30 km od hraničního přechodu mezi Indií a Pákistánem se rozkládá Amritsar – hlavní město státu Paňdžáb a také nejsvatější město všech sikhů. Toto dnes milionové město založil v roce 1577 čtvrtý sikhský guru Rám Dás na místě, které mu daroval tehdejší mughalský císař Akbar.

celý článek

 

Maidán, místo oddechu v Kalkatě

Maidán, místo oddechu v Kalkatě

Pokud si budete chtít při návštěvě indické Kalkaty odpočinout od ruchu velkoměsta, zamiřte do parku Maidán, který se rozprostírá na ploše 400 hektarů a je zeleným srdcem metropole. Na západě je park ohraničen řekou Huglí a na východě rušnou dopravní tepnou Čauringí. V parku narazíte na několik zajímavých lokalit a objektů, rozhodně tak stojí za návštěvu.

celý článek

 

Sto chrámů Vrindávanu

Sto chrámů Vrindávanu

V oblasti střední Indie se na břehu řeky Jamuny rozkládá město Vrindávan (Brindavan), které je považováno za jedno z nejposvátnějších míst v Indii. Představuje důležité poutní místo pro zbožné hinduisty, kteří věří, že právě zde mladý Krišna prožil milostný románek s pastýřkou Rádhou.

celý článek

 

Chamba, město ukryté v kopcích

Chamba, město ukryté v kopcích

Chamba je přibližně dvacetitisícové město ukryté v kopcích indického Himáčalpradéše. V 10. století bylo vybráno jako hlavní město někdejšího stejnojmenného knížecího státu a dodnes může se pyšnit mnoha starými zachovalými chrámy. Chamba zůstala dodnes centrem celé oblasti.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená v Indii

Poznejte zemi rozdílných kultur a mystiky. Na poznávacích zájezdy s místními  českými průvodci procestujete to známé - Taj Mahal, Váranásí, Jaipur, Goa, ale i to neznámé.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko